fbpx
Menu Sluiten

Theorie examen

Leren voor je autotheorie

Leren voor je theorie

Om een tussentijdse toets of praktijkexamen bij het CBR te doen moet je het theorie examen gehaald hebben. Het is verstandig om direct met de theorie te beginnen, zodat je tijdens de rijlessen de regels in het verkeer kunt toepassen.

Er zijn diverse mogelijkheden om de theorie eigen te maken. Bij Verweij Rijopleiding kun je kiezen voor een boek, online theorie, online oefenvragen of een combinatie hiervan. Bekijk de webshop voor de mogelijkheden. Je rijinstructeur kan je adviseren over het theoriepakket dat het beste bij jouw leerstijl en wensen past.
Heb je via Verweij Rijopleidingen een online theoriecursus gekocht? Dan kun je direct inloggen om aan de slag te gaan met de theorie.

Theorie examen

Zodra je de theorie beheerst kun je zelf heel eenvoudig bij het CBR een theorie examen kopen en inplannen op de website van het CBR. Je kunt de locatie, datum en tijd kiezen. Hiervoor met je in bezit zijn van een DigiD account. De dichtstbijzijnde theorielocaties zijn Breda en Eindhoven.
 
Het examen duurt 30 minuten en bestaat uit 3 onderdelen. Per onderdeel moet je voldoende vragen goed beantwoorden om het examen te halen.
  • Gevaarherkenning, waarbij minimaal 13 van de 25 vragen goed beantwoord moet worden.
  • Kennis, waarbij minimaal 10 van de 12 vragen goed beantwoord moet worden.
  • Inzicht, waarbij minimaal 25 van de 28 vragen goed beantwoord moet worden.

In totaal krijg je 67 vragen waarvan 2 testvragen zijn die niet meetellen in de beoordeling van het examen. Je weet niet welke vragen de testvragen zijn en ze zijn opgenomen in het onderdeel kennis en/of inzicht.

 Ben je geslaagd voor de theorie, dan krijg je een theoriecertificaat die 1,5 jaar geldig is.

CBR theorie examen

In onderstaand filmpje van het CRB zie je hoe het theorie examen gaat. Je kunt hierover ook meer lezen op de website van het CBR.