fbpx
Menu Sluiten

Autorijles

Rij bij Verweij

Autorijlessen in Tilburg

Bij Verweij Rijopleidingen volg je autorijlessen in Tilburg en omliggende plaatsen als Berkel-Enschot, Goirle, Oisterwijk, Hilvarenbeek, Kaatsheuvel en Rijen. Dit is het gebied waar je ook je examen doet.
Je krijgt rijles van een vaste instructeur en rijdt met een vaste lesauto. Zo hoef je niet telkens te wennen aan een andere rijinstructeur en auto en kun je de volledige aandacht op het rijden leggen.
De rijlessen zijn gebaseerd op de RIS methode, de Rijopleiding In Stappen. Je leert stap voor stap autorijden en je voortgang wordt bijgehouden met een vorderingskaart. Zo heb je een goed overzicht van de onderdelen die je al goed beheerst of waar extra aandacht aan besteed moet worden tijdens de rijles. Naast de onderdelen voertuigbeheersing, verkeersmanoeuvres en verkeerssituaties, zal er tijdens de les aandacht besteed worden aan verantwoord rijgedrag. Dit zorgt ervoor dat je beter bent voorbereid op deelname aan het verkeer.

Vanaf de leeftijd van 16,5 jaar kun je starten met rijlessen en je mag je rijexamen doen vanaf je 17e. Als je het rijbewijs hebt, dan mag je met 2todrive voor je 18e al rijden met een begeleider.
Naast autorijlessen voor een beginnend bestuurder biedt Verweij Rijopleidingen een opfriscursus aan voor bestuurders die al een rijbewijs hebben.

Huiswerk

Aan het einde van je rijles krijg je huiswerk over de praktische zaken rondom autorijden. Hierbij moet je denken aan hoe je in een smalle straat keert, hoe je wegrijdt op een heuvel en wat je moet doen bij winterse omstandigheden. Het huiswerk is niet verplicht, je mag zelf bepalen of je dit doet. Het advies is om het huiswerk wel door te nemen, zodat er tijdens de autorijles minder tijd voor uitleg nodig is en er meer tijd is om te rijden.

dashboard Verweij Rijopleidingen

Lestijden

Rijlessen volgen is mogelijk op:
 
Woensdag van 08:00 uur tot 21:00 uur
Donderdag van 08:00 uur tot 21:00 uur
Zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur
Zondag van 09:00 uur tot 13:00 uur

Lesduur

De eerste lessen zullen 60 minuten duren omdat je dan veel nieuwe informatie te verwerken krijgt. Later zullen de lessen 90 of 120 minuten duren. In overleg is een andere lesduur ook mogelijk.

Ophaallocatie

De autorijlessen vinden plaats in Tilburg en de directe omgeving. Je kunt in deze regio zelf kiezen waar je wordt opgehaald en gebracht. Omdat je zelf de locatie mag kiezen, zul je aan het begin van de rijles de vorige leerling eerst naar huis brengen.