fbpx
Menu Sluiten

Tussentijdse toets en Rijexamen

Slaag snel voor je praktijkexamen

Tussentijdse toets

Voordat je start aan het rijexamen, kun je de tussentijdse toets (TTT) doen. Dit is een goede manier om al eens een examensituatie mee te maken. Met deze toets kun je vrijstelling behalen voor de bijzondere verrichtingen. Als je deze behaald hebt dan hoeft je met het praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen meer te doen als examenonderdeel. Ook krijg je advies van de examinator zodat je weet waar je nog aan moet werken. Je rijinstructeur zal meerijden tijdens deze toets.

Voor het aanvragen van deze toets moet je minimaal 16,5 jaar zijn en in het bezit zijn van je theoriecertificaat. Ook dien je in bezit te zijn van DigiD en Verweij Rijopleidingen via DigiD een rijschoolmachtiging te geven voor het aanvragen van de tussentijdse toets. Voorafgaand aan de toets vul je een zelfreflectieformulier in en deze geef je af aan de examinator.

CBR tussentijdse toets

In onderstaand filmpje legt het CBR uit hoe de tussentijdse toets gaat.

Gezondheidsverklaring

Voor het rijexamen moet je een gezondheidsverklaring hebben ingevuld. Voor de tussentijdse toets is dit niet nodig. Indien je in de gezondheidsverklaring een vraag met ‘ja’ moet beantwoorden, zal het CBR nader onderzoek doen naar je rijgeschiktheid. Het CBR kan vragen om aanvullende informatie van je arts, je doorverwijzen naar een arts voor een keuring of je oproepen voor een rijtest.

Verweij Rijopleidingen vraagt jou om direct bij aanvang van je rijlessen de gezondheidsverklaring in te vullen om onnodige vertraging te voorkomen voor het behalen van je rijbewijs. De wachttijden van het CBR kunnen van een aantal weken tot meerdere maanden oplopen.

Het afrijden voor het rijexamen duurt 55 minuten, waarvan je 35 minuten rijdt. Tijdens het afrijden zal de examinator beoordelen of je veilig en zelfstandig kunt rijden. Rijinstructeur Albert zal meerijden tijdens dit examen.

Voor het aanvragen van het rijexamen moet je minimaal 17 jaar zijn en in bezit zijn van je theoriecertificaat. Je hebt DigiD nodig om Verweij Rijopleidingen te machtigen om voor jou het examen aan te vragen. Verder moet je een gezondheidsverklaring hebben en een ingevuld zelfreflectieformulier meenemen naar het examen.

Na enkele rijlessen kun je samen met je rijinstructeur een datum vastleggen voor je rijexamen. Je weet dan precies waar je naartoe werkt.

CBR rijexamen

In onderstaand filmpje legt het CBR uit hoe het examen gaat.