fbpx
Menu Sluiten

Contact Verweij Tilburg

COVID 19

Rijles en COVI19 maatregelen bij Verweij Tilburg

Update februari 2022
 
Voor rijlessen zijner momenteel geen beperkingen. Bij het CBR zijn nog wel enkele beperkingen zoals het dragen van een mondkapje tijdens het examen of toets en de instructeur mag nog niet meerijden.
 
 
Update december 2021
 
Wij mogen gelukkig rijles blijven geven, wel is het dragen van een mondkapje verplicht.
Deze moet goed gedragen worden, over neus en voor de mond. Ook als je hiervoor medische ontheffing hebt geld deze regel.
Als het CBR een vermoeden heeft dat deze niet gedragen is kunnen ze de ttt of examen annuleren, voor iedereen van de betreffende rijschool.
 
Verder is meerijden bij ttt of examen niet mogelijk.
 –
Vanaf juli 2021 is het lessen zonder mondkapje weer toegestaan, ook mogen we weer met meerdere leerlingen in de auto rijden.
Met het examen bij het CBR moet nog wel een mondkapje gedragen worden!
 

Update oktober 2020

Rijlessen tijdens COVID19, Zolang het is toegestaan om rijles te volgen. Wij volgen hierbij het protocol rijschoolbranche dat is opgesteld door onder andere branchevereninging VRB in samenwerking met het CBR. De les gaat alleen door als de leerling, rijinstructeur en hun huisgenoten in de afgelopen 14 dagen geen diagnose COVID19 hebben gehad en/of in de afgelopen 24 uur geen last hadden van koorts, hoesten, verkoudheid, kortademigheid of benauwdheidsklachten. Verder hanteren we de volgende maatregelen: De rijinstructeur checkt voor aanvang van de les of de leerling klachtenvrij is. Toch ziekteverschijnselen? Dan wordt de les kosteloos geannuleerd. Maximaal 3 personen in de auto: leerling(en), instructeur en/of examinator. Bedieningsmiddelen worden na iedere leerling ontsmet en de auto wordt gelucht. Ook reinigt de instructeur zijn handen voor aanvang van iedere les. Luchtcirculatie tijdens de les wordt beperkt: airco en ventilatie waar mogelijk uit en de ramen dicht. Voor- en nabespreking van de les vindt buiten de auto plaats met minimaal 1,5 meter afstand. Sinds 19 oktober 2020 heeft het CBR als eis gesteld om verplicht een mondkapje te dragen tijdens de rijlessen, de leerling zorgt voor zijn eigen mondkapje en mag eigen aanvullende beschermingsmiddelen meenemen zoals handschoenen. In de auto zijn ontsmettingsgel, alcoholreinigingsdoekjes en vuilniszakjes aanwezig.
 

Tussentijdse toets en examens bij het CBR

Op dit moment is het volgende aan de orde:

Het CBR verplicht om een mondkapje te dragen, deze wordt door het CBR verstrekt.
Rijinstructeurs mogen niet meer rijden.

De lesauto moet minimaal 15 minuten gelucht zijn voor dat het examen / toets begint, ook zal de auto voor vertrek gereinigd worden. Zorg dat je een jas bij je hebt, er wordt buiten de auto gewacht.

Theorie-examens bij het CBR

De wachttijden voor een theorie-examen is lang, ca 3 maanden.

Mijn advies is dan ook:
Neem een proefles , bevalt het lessen en je wilt doorgaan met rijles? Koop dan via Verweij Rijopleidingen je iTheorie, deze zit namelijk in een lespakket C/D.
Plan nu direct je theorie-examen in bij het CBR, zo heb je een datum en weet je voor wanneer je de theorie moet beheersen.
Zodra je geslaagd bent voor je auto-theorie kom je weer verder rijlessen, mocht je zakken dan scheelt het veel rijlessen die je anders extra moet nemen. De kosten van een je losgekochte iTheorie via Verweij Rijopleidingen wordt verrekend met lespakket C of D.